5 ingrediente care te vor ajuta sa iti promovezi afacerea pe Facebook

 

Facebook este un instrument util pentru cresterea unei afaceri dar si pentru a dezvolta un brand personal.

Astazi iti dezvaluim 5 ingrediente care te vor ajuta sa ai succes in folosirea aceastui canal de social media pentru a-ti atinge obiectivele.

  1.       Cine esti?

Este foarte important sa te decizi cine esti tu ca si afacere sau persoana astfel incat oamenii sa stie ce le poti oferi si ce nevoi le poti satisface. Povestea ta trebuie sa fie una constanta si coerenta pentru a nu ii confuza publicul.

  1.       Avatarul clientului tau.

Este la fel de important sa iti cunosti publicul caruia i te adresezi precum te cunosti pe tine. Oamenii sunt diferiti si reactioneaza diferit iar tu trebuie sa gandesti din perspectiva omului care are nevoie de ceea ce ai tu de oferit. Unde il gasesti? Ce interese are? Ce hobby are? Unde isi petrece timpul?

  1.       Defineste-ti strategia.

Inainte de a face orice pas catre dezvoltarea afacerii/brandului personal trebuie sa iti stabilesti o strategie de brand.

Strategia de brand te va ajuta sa iti stabilesti obiectivele si sa iti setezi modul in care vei ajunge sa le indeplinesti. Trebuie sa fi atent la continutul pe care il vei face public in numele brandului deoarece acesta trebuie corelat cu obiectivele setate.

  1.       Continut de calitate.

Postarile tale trebuie sa fie calitative si nu cantitative. O sa fi tentat sa postezi mult dar asta nu inseamna ca acele informatii vor fi calitative si de interes pentru publicul tau.

Facebook devine din ce in ce mai dur cu informatiile slab calitative si le penalizeaza. Un continut slab te va face sa pierzi teren si sa nu ajungi in mod organic la publicul tau.

Concentreaza-te pe crearea unui continut cat se poate de bun si de relevant astfel incat oamenii sa considere ca trebuie sa il dea mai departe prietenilor.

  1.       Fii online la timpul potrivit

Foloseste-te de datele analitice oferite de Facebook si vezi cand este momentul ideal sa fi online si sa postezi.

Este important sa te sincronizezi cu publicul tau pentru ca postarile tale sa fie prezente in News Feed-ul lor atunci cand ei sunt online si au ocazia sa intre in contact cu el. Publicarea unui continut la o ora nepotrivita iti va aduce rezultate negative iar informatiile tale se vor pierde.

Va dorim spor la treaba!

Nu uita sa ne contactezi daca ai nevoie de ajutor folosind formularul de contact 😊